Het ontstaan van Tom’s Brouwerij

Onze brouwerij kwam mede tot stand door onze buurman Ben. Op een onverwacht moment vroeg hij Tom of hij het zag zitten om ook te leren brouwen. Als zoon van een brouwersfamilie wilde hij niet alleen zijn kennis delen, maar ook de toekomst van zijn geliefde biertje Wijerse blonde veilig stellen. En zo begonnen ze samen zijn biertje te maken op een nieuwe installatie. Deze hobby werd echter al snel veel meer dan dat. Nieuwsgierig en creatief als hij is begon Tom na het brouwen van Ben’s traditionele tripel te experimenteren met andere recepten, smaken en geuren. Intussen heeft hij samen met Caroline al een tiental heel verschillende bieren gebrouwen waar ze samen graag van proeven. En buurman Ben wordt dan zeker niet vergeten…

Tom en Caroline wonen samen met hun 2 jongens in Wijer. Het lot bracht hen samen, net zoals het lot ook een beetje heeft geholpen aan de opstart van hun brouwerij. Toen de mama van Tom enkele jaren geleden een jonge hopplant als cadeau voor Danny, de vader van Caroline, mee bracht naar Wijer, had ze nooit kunnen vermoeden dat er ooit een biertje naar haar vernoemd zou worden, mét als ingrediënt haar eigenste hop. We kunnen het haar helaas niet meer schenken, maar ze zou er zelf erg van genoten hebben.

En zo ging het verder, want intussen staat er ook een Verloren donker en Verloren blond op de plank. De naam verloren is ontleend aan de Verlaerstraat, waar de micro-brouwerij opgericht is.

Het is een aanrader om hier te komen onthaasten en te genieten van het unieke Limburgse landschap met een lokaal gebrouwen gerstenat. We vertellen u dan graag over onze brouwerij, onze filosofie, onze andere lekkernijen en over de apenstreken van onze kinderen.